KEZELÉSEINK
Kezdőlap - Gyógykezelések - KEZELÉSEINK

Kezelések azonnal, várólista nélkül

 

Iszappakolás

Az előkészített Hévízről származó gyógyiszapot, a zalakarosi gyógyvízzel keverve az előírt hőfokon és ideig az orvos által megjelölt testrészre tesszük lepedő – fólia – takaró hármas göngyölésben. Az iszappakolás után javasolt egy óra pihenés! Alkalmazási területet: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású. Az iszappakolás készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges.  

 

Iszapfürdő

A kezelés során a hévízi tóból származó gyógyiszapot használunk, melyet a zalakarosi gyógyvízzel megfelelő arányban keverünk össze. Az iszapfürdő után javasolt egy óra pihenés! Alkalmazási területet: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású. Az iszapfürdő csak készpénzesen vásárolható meg. 

 

Parafangó

A parafangó az iszap és a paraffin keveréke. 40°C-ra felmelegített parafangót helyezünk meleg pakolás formájában a beteg testrészre, majd szoros fólia – lepedő takarás következik. Hatása: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladások, porckopásos megbetegedések, valamint izomfájdalmak esetén eredményesen alkalmazható. A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. 

 

Orvosi gyógymasszázs

A gyógymasszázs célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas izmok fellazítása a klasszikus svéd masszázs fogásaival. A bőr rugalmasságát vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.  

 

Talpreflexmasszázs

A talp masszírozása a betegségek megelőzésére, frissítésre, regenerálásra  alkalmas módszer. A lábon több mint 70.000 idegvégződés található. A masszírozás az egész szervezet működésére harmonizáló hatással van a talpon található reflexzónákon keresztül. A talpmasszázs hatása: erősíti az immunrendszert, méregtelenítő funkciókat beindít (máj, vese, légzés), beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életminőséget javító funkcióit, frissít, relaxál. A talpreflex masszázs nemcsak azoknak ajánlott, akik valamilyen betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik fáradtak, kimerültek, kedvetlenek! A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. 

 

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirokfolyadék visszaáramlását. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ez által az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is. A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. 

 

Gyógytorna

A gyógytorna során arra törekszünk, hogy szakszerű mozgásgyakorlatokkal visszaállítsuk az eredeti teljesítőképességet, illetve a maximumot próbáljuk elérni az utókezelések során.  

Egyéni gyógytorna

Gyógytornászaink speciális egyénre szabott mozgásterápiát alkalmaznak, amely a megbetegedett testrész funkciójának helyreállítását szolgálja figyelembe véve a beteg pszichés, alkati és életkori sajátosságait. (McKenzie torna, Terrier-féle lágyrész mobilizáció, függesztőrácsban végzett mobilizáció, eszközös izomtréning). 

Csoportos gyógytornák

  • Nyak-váll torna eszközök (labda, bot, erősítő gumiszalag) segítségével
  • Gerinctorna – izomerősítés, tartásjavítás fizioball alkalmazásával
  • Csontritkulás torna – csontritkulásos betegek terápiás tornája 

Víz alatti csoportos gyógytorna

A torna termálvízben történik, melynek során a felhajtóerő hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az szívet és a keringést, valamint az ízületeket, ezért ízületi fájdalom mellett is kivitelezhető, ezáltal növelni tudjuk az ízületi mozgékonyságot. Kondicionáló, fájdalomcsillapító, anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Túlsúlyosoknak is kiváló zsírégetésre amellett, hogy az ízületeket kíméli.  

 

Tangentor

Víz alatti vízsugármasszázs melyben a masszázs és a termálvíz együttes hatására az izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos ízületek merevsége oldódik. Emellett anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Egyénre szabott kezelés, mely speciális kádban történik.  

 

Súlyfürdő

A beteg nyakánál vagy hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvízben lóg, hogy lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy bokájára súlyokat erősítenek, amelyeknek az a célja, hogy a csigolyákat egymástól széthúzza, nagyízületeket lazítja. Alkalmazása javasolt a nyak, hát, deréktáji fájdalmak, ülőidegzsába, csípőízületi beszűkülés, térdízületi kopás esetén. A súlyfürdő készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges.  

 

Szénsavfürdő

A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a testfelületet, így hatásánál fogva megvörösíti a bőrt, kitágítja a hajszálereket, ezáltal fokozza a vérkeringést. Enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapotban, kimerültségnél, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. Hatásos minden olyan esetben, amikor valamely szerv vérellátásának javítására van szükség. További javallatai: cukorbetegség, időskori vagy hormonális okból kialakult mészhiány, az idegrendszer működésének javítása, kondicionálás. A csontritkulás megelőzésének, kezelésének is kiváló kiegészítője.  

 

Elektroterápia

Elektroterápiás kezelések

ultrahang kezelés, 4 rekeszes galván, magnetoterápia, szelektív ingeráram, stabil galván, diadynamic, interferencia, iontoforézisek, TENS.

Azon elektroterápiás kezelések után, melyeknél gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító krémet használnak, javasolt egy óra pihenés! Az elektroterápiás kezelések készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges.  

 

Szelektív ingeráram kezelés

A bénult izomszövetek kezelésére szolgál. Trauma okozta izomgyengeségnél illetve krónikus ízületi kopásoknál fellépő izomsorvadásnál alkalmazzuk. 

 

Stabil galván

Leszálló és felszálló áramformában is alkalmazható. Ideggyulladásoknál, alsó- és felső végtagba sugárzó idegi fájdalmaknál jó hatású. 

 

Diadynamic, Interferencia kezelések

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelésformák, melyek során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű impulzusokkal kezelünk. Krónikus fájdalom-szindrómák, izomkötöttségek, bizonyos idegfájdalmak esetén kiváló. Fájdalomcsillapító és enyhe vérbőségfokozó hatású.  

 

Iontoforézis

Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok (Diclac, Lidocain, Hidrokortizon, Flector, Dionin) bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. Izomfájdalmak, túlerőltetés, ízületi gyulladások enyhítésére szolgál, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

 

TENS

Izom és idegstimulátor, melynek alkalmazása krónikus ízületi fájdalom, izomfájdalom, csontritkulás, kisugárzó fájdalom, izomerősítés, izomlazítás, regeneráció meggyorsítása területén javasolt. 

 

Ultrahang kezelés

Mechanikus rezgés által létrehozott mikromasszázs, mely termikus és kémiai hatást is kivált. Jó gyulladáscsökkentő, izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító és hámosító hatású. Segítségével gyógyszeres hatóanyagokat is bejuttathatunk mélyebb rétegekbe (krémek, gélek, oldatok). Hatékony: nyak-váll izomzat kötöttségnél, ízületi kopásos betegségeknél, gerinc kisízületi fájdalmaknál. A hagyományos ultrahang kezelés szinte minden mozgásszervi megbetegedés gyógyítására alkalmas.  

 

Víz alatti ultrahang

Víz alatt történő mikromasszázs, melyet általában a kéz kisízületeinek kezelésére használunk. Fájdalomcsillapító, értágító, görcsoldó, kötőszövet oldó és hámosító hatású.  

 

Magnetoterápia (mágneskarika)

A mágneses tér a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja, javul a sejtek oxigénellátottsága, a kapillárisok kitágulnak. Az ionvándorlás felgyorsulása miatt a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak a gyulladásos folyamat és a vele járó fájdalom csökken. Javallatok: porckopásos megbetegedések, enyhe és közepes fokú izomgyengeség, inkontinencia, fájdalom-szindroma, lumbágó, kisugárzó fájdalom, migrén, agyvérzés utáni állapot, amputációt követő fantomfájdalmak. Sportsérülések reha bilitációjára is jótékony hatású. Alkalmazása nem javasolt: beépített szívritmusszabályzó, lázas állapot, terhesség, pajzsmirigytúltengés, gyomor és bélvérzés, fiatalkori cukorbetegség esetén.  

 

Komplex kezelés

A komplex kezelés lényege, hogy az orvos, az általa kiválasztott 1 gyógyfürdő belépőből és 3 féle kezelésből összeállított csomagból 15 darabot ír fel, mely évente két alkalommal vehető igénybe. A kezeléseket a betegnek folyamatosan 3 héten keresztül minden hétköznap (hétfőtől-péntekig) igénybe kell venni. Az adott nap igénybe vehető kezelések közötti időben fürdőnk külön helyiséget biztosít a pihenésre.

 
További Gyógykezelések tartalmak
© 2016 furdo-zalakaros.hu