Hírek, aktualitások
Kezdőlap - Hírek, aktualitások - CSAK EGY PILLANAT - vércukor méréssel az egészség útján
CSAK EGY PILLANAT - vércukor méréssel az egészség útján

Az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés érdekében márciustól a gyógyfürdőbe látogató vendégek vércukorszintjét is megmérik Zalakaroson, közölte a fürdő vezérigazgatója.

Cziráki László jelezte: 2019-et az Egészség éveként határozta meg a Zalakarosi Fürdő, ennek keretében indítják el márciustól a „Csak egy pillanat” elnevezésű vércukorszintmérési kampányt. A zalakarosi fürdőre komplex belépő, vagy a kerékpárosoknak szóló „Go bike” elnevezésű fürdőjegyet megváltó vendégek térítésmentesen mérethetik meg vércukorszintjüket. A szolgáltatás hétfőtől-csütörtökig elérhető a fürdő fogadóépületében található elsősegély ponton, ahol a fürdőn szolgálatot teljesítő mentőtisztek várják szeretettel a vendégeket. 

Magyarországon a lakosság hét százalékát érinti a cukorbetegség, ezért gondoltak a megelőzésre, aminek első lépése a gyors, tájékoztató jellegű diagnózis, ami után indokolt esetben orvoshoz irányítják a fürdővendégeket. Az ingyenes mérési lehetőséget egyes belépők megváltása mellett kínálja fel a fürdő, és az egyelőre május végéig tartó időszakban várhatóan több tízezer fürdőlátogató veszi igénybe. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy évente mintegy 50 ezer ember kap stroke-ot, vagyis bénulással vagy akár halállal végződő agyi érelzáródást Magyarországon. Ezért is kiemelten fontosak az egészségmegőrzést, a betegségek korai felismerését célzó kampányok. 

Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester azt is elmondta: a településen élő mintegy 2500 emberre szintén szeretnék kiterjeszteni a vércukormérési akciót, keresik azokat az alkalmakat, amikor a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek fel tudják ajánlani ezt a lehetőséget.

A helyszínen bemutatott eszköz segítségével elsők között mérette meg a vércukor szintjét Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere, valamint az Zalakarosi Fürdő Egészségnagykövetei Laky Zsuzsi, Európa szépe, televíziós műsorvezető és férje, Dietz Gusztáv, sportoló, valamint Dr. Brünner Szilveszter a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója is a kezdeményezés mellé álltak és részt vettek az eseményen. 

 
Rendezvények
máj
25
-
máj
26
jún
08
-
jún
10
Kapcsolat
8749 Zalakaros, Termál út 4.
Tel: 93/340-420 Fax: 93/340-318
E-mail: info@hellozalakaros.hu
© 2016 furdo-zalakaros.hu