Hírek, aktualitások
Kezdőlap - Hírek, aktualitások - VÍZ VILÁGNAPJA RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉS
VÍZ VILÁGNAPJA RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉS

2019.03.22-én, pénteken került sor a Zalakarosi Fürdő és a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által, a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázatának eredményhirdetésére. A díjakat Grófné Csatos Andrea, iskolaigazgató, valamint Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója adták át a gyermekeknek. A pályázatra 56 alkotás érkezett hat település (Zalakaros, Galambok, Zalakomár, Zalaszabar, Miháld és Nagyrécse) iskoláiból. Az alkotások a fürdő fogadóépületének emeleti galériáján megtekinthetők.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, a Víz Világnapja minden év március 22-én világszerte felhívja a figyelmet az ivóvíz fontosságára és különleges értékeire. Minden évben más és más jelmondat jegyében zajlik a megemlékezés, 2019-ben a Víz Világnapja nemzetközi jelmondata: Vizet mindenkinek! A jelmondat pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ez ma a világban. Az ENSZ azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra minden egyes ember számára elérhető legyen az egészséges ivóvíz. Magyarország a területéhez képest hatalmas vízkészlettel rendelkezik, természeti adottságainak köszönhetően a jelenlegi lakosság húszszorosát el tudja látni tiszta ivóvízzel.

A vezérigazgató kitért arra, hogy ezt a kincset óvni és tudatosan kell használni. A Zalakarosi Fürdő elkötelezett a környezetvédelem mellett, elkötelezett a természeti kincsek megóvásában.  Ezzel cseng össze a Fürdő jelmondata is: “Életünk a gyógyvíz!”. A zalakarosi termálvíz szintén a természet ajándéka, a gyógyítás eszköze. Ez a természeti kincs tette ismertté Zalakarost és a térséget Magyarországon és Európában.

Cziráki László köszöntőjében hangsúlyozta,  hogy a környezet és egészségtudatos nevelést már egészen kicsi korban el kell kezdeni és a felvilágosító munkát pedig folyamatosan kell végezni, a gyermekeket pedig ebben a szellemben kell nevelni, hiszen ők maguk a jövő. Kiemelte és a Zalakarosra látogatóknak jó szívvel ajánlja a Zalakaros közelében Zalaváron található különleges vizes elemeket felsorakoztató játszóteret, amely amellett, hogy szórakoztat és kiváló családi program,  személtető eszközként játékosan mutatja be a víz sokrétű felhasználási módjait és egyúttal annak fontosságát.

A Fürdő vezérigazgatója a kiállítás megnyitásával egy időben meghirdette, hogy a Víz Világnapja alkalmából az iskolák és óvodák részére minden évben megrendezésre kerül a rajzpályázat.

A 2019-es év rajzpályázatának nyertesei:

ÓVODÁS NAGYCSOPORTOS KATEGÓRIA
Németh Szebasztián, Zalakaros
Polai Gellért, Zalakaros
Bolhási Bona és Fülöp Fanni, Zalakaros

ALSÓ TAGOZAT

1-2. OSZTÁLY KATEGÓRIA
Palgus Roland, Csapi
Illés Sándor Mihály, Miháld
Varga Luca Zsófia, Zalakaros

3-4. OSZTÁLY KATEGÓRIA
Szolnok Cintia, Csapi
Hegedüs Barbara, Nagyrécse
Fülöp Dániel, Nagyrécse

FELSŐ TAGOZAT

5-6. OSZTÁLY KATEGÓRIA
Czimondor Anna, Zalakaros
Joó Krisztián, Zalakaros
Szabó Kitti, Nagyrécse

7-8. OSZTÁLY KATEGÓRIA
Csuha Patrícia, Zalakaros
Angler Lili, Zalakaros
Asarah Pleyer és Sárközi Alexa, Zalakomár 

A SZAKMAI ZSŰRI TAGJAI:

Járási Ildikó, iparművész
Rákhely Zsófia, divattervező

Kapcsolat
8749 Zalakaros, Termál út 4.
Tel: 93/340-420 Fax: 93/340-318
E-mail: info@hellozalakaros.hu
© 2016 furdo-zalakaros.hu