Főoldal » Hírek » DUNÁNTÚLI FÜRDŐK AZ ELTE DUÁLIS KÉPZÉSÉBEN

DUNÁNTÚLI FÜRDŐK AZ ELTE DUÁLIS KÉPZÉSÉBEN

2019. 07. 02.
DUNÁNTÚLI FÜRDŐK AZ ELTE DUÁLIS KÉPZÉSÉBEN

A Társadalomtudományi Kar, Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék gondozásában gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus-vendéglátás szakok indulnak duális képzés keretein belül. 2019. június 26-án ünnepélyes keretek között került sor a programban résztvevő partnerek bemutatására, valamint a duális keretmegállapodások aláírására. 

A Zalakarosi Fürdő Zrt. mellett két legfontosabb stratégiai partnere, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. és a Büki Gyógyfürdő Zrt. is részt vesznek képzési helyszínként a programban. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője, valamit Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, egyben a Magyar Fürdőszövetség elnöke egyöntetűleg hangsúlyozták a képzések során nyújtott gyakorlati oktatás fontosságát. 

Az igazgatók kiemelték, a képzés tematikáját illetően országos viszonylatban is hiánypótló, hiszen turisztikai szakokon első ízben szerezhetnek fürdőüzemeltetés terén témaspecifikus ismereteket a három Dunántúli fürdőben a hallgatók.

A fürdők nem csak a duális képzési helyszín nyújtásában partnerek, hiszen nemrégiben indították útjára Dunántúli Fürdőtúra  névre hallgató közös kedvezményrendszeren alapuló pontgyűjtő akcióját a három fürdőóriás. 

Cziráki László elmondta, a fürdők a térség legfontosabb gazdasági-turisztikai szereplőiként fontosnak tartják, hogy már a kezdetektől részt vállaljanak a képzésben, hiszen a magasan képzett humánerőforrás folyamatos megléte és biztosítása stratégiai jelentőségű feladat egy cég életében. 

A vezérigazgató hozzátette, a képzés során a hallgatóknak lehetősége nyílik minden területet megismerni, bővíteni az ismereteiket üzemeltetési, gazdasági és marketing területeken egyaránt. A Zalakarosi Fürdő jelenleg 180 fő állandó munkavállalót foglalkoztat, ez a létszám a nyári hónapokban másfélszeresére nő. A Zalakarosi Fürdőn a fejlesztéseknek köszönhetően további humánerőforrás fejlesztésre lesz szükség, amelynek az alapjait a programhoz való csatlakozással tették le.