Főoldal » Hírek » ZALAKAROS A NEMZETKÖZI TERMÁLTURIZMUS ÉLVONALÁBAN
ZALAKAROS A NEMZETKÖZI TERMÁLTURIZMUS ÉLVONALÁBAN
2020. 01. 08.

A Zalakarosi Fürdő a termálturizmus zászlóshajója Magyarországon, az elmúlt időszakban sikert-sikerre halmozott. - fogalmazott Cziráki László, a létesítmény vezérigazgatója. 

2019-ben az Év Fürdője közönségszavazáson az előkelő 3. helyen végeztünk, majd megkaptuk a Magyar Fürdőszövetség Innovációs nagydíját – Innovatív fürdőszolgáltatások kategóriában, az ország legnépszerűbb online szállásfoglaló rendszerének közönségszavazásán az Év Turisztikai Attrakciója minőségi díj III. helyezést értük el, megkaptuk a Családbarát Hely tanúsítványt, mi lehettünk Magyarország első kerékpárosbarát fürdője, a Magyar Fürdőszövetségtől szintén 5 csillagos minősítést kaptunk. Amire pedig egész évben készültünk, és kétségtelenül a korona az elismeréseknél: az Európai Fürdőszövetség (AESB) Eurospa-Med nemzetközi 5 csillagos tanúsítványa, amelyet 2019 decemberében kapott meg a Zalakarosi Fürdő, így hivatalosan is belépett az Európai termálturizmus elitjébe. - jelentette be büszkén sajtótájékoztató keretében Cziráki László, majd hozzátette, ezzel a minősítéssel Magyarországon csak a legjobb fürdők büszkélkedhetnek. A hazai fürdők színvonala és elismertsége nemzetközi mércével mérve is évről-évre javul és ehhez a Zalakarosi Fürdő is jelentősen hozzájárul. 

Novák Ferenc, polgármester kiemelte, a siker záloga a minőségi munka, az innováció és a jó marketing. Hangsúlyozta, a városi gyémánt marketing díj mellett számos, a fürdővárosban működő szálloda ért el előkelő helyezést országos megmérettetések során, közönségszavazásokon, és szakmai megmérettetéseken egyaránt, ami egyértelműen jelzi, Zalakaros jó úton jár. A polgármester kiemelte, a település életének egyik legnagyobb fejlesztése, a gyógyhelyi központnak a kialakítása előtt áll. Az 1,5 Milliárd Forintos beruházáshoz 1 Milliárd Forint kormányzati támogatást kapott a város.